001-4694216464 contact@iconitinc.com

Online QlikView Certification

1. Explain Set Analysis in QlikView.

Ans: Mostly used in aggregate functions like sum (year), avg, max, min, etc., set analysis is used to define a set (or a group) of data values.

2. Explain the 3-tier architecture of QlikView Application.

Ans:

  • Tier I: Raw data is loaded, and QVD is created

  • Tier II: QVD is converted in business login and the requirement of business and data model is created.

  • Tier III: Reading all QVD from Tier II, a single QVW is made.

3. Differentiate between the Set and Let options in QlikView.

Ans:

  • Set: It assigns a variable to a value without assessing the expression.

  • Let: It assigns a variable to a value after assessing the expression.

4. What is a Dashboard?

Ans: A dashboard is a QlikView document which displays values from many fields simultaneously and makes the analysis process easier.

5. What are the types of authorization in QlikView?

Ans: Authorization is nothing but permitting the users to access the resources. In QlikView, authorizations are implemented at multiple levels such as-

  • Document-level

  • Data level

  • Sheet Level

  • Chart level

  • Column level

6. List different types of data connections are used in QlikView

Ans: Different types of connections used in QlikView are: 1) ODBC, 2) SAP, 3) OLEDB, and 4) connectors.

7. What are the different types of data load?

Ans: There are seven different types of load in QlikView.

  1. Load from files

  2. Resident Load

  3. Incremental Load

  4. Inline Load

  5. Add Load

  6. Buffer Load

  7. Binary Load

8. Define Trellis chart?

Ans: In Trellis chart we can create an array of charts based on the first dimension. Bitmap charts are also made of trellis display.

9.what are the new features in QV 11?

Ans: Container Object;Granular Chart Dimension Control; Actions like, clear filed; metadata,etc are the new features in QV 11.

10. What is document-level auditing in QlikView 11?

Ans: New optional settings within QlikView Management Console enable administrators to more effectively audit user interactions. Administrators can audit QlikView usage not only at the system level (the entire QlikView Server), but down to the document level.

11. Clarify Set examination in Qlikview?

Ans: It is utilized for a set of gatherings. For the most part utilized in collected capacity like total (year), and so forth. Experience this keen blog to realize why QlikView is such an extraordinary Business Intelligence instrument.

12. How can we utilize Macros in our application?

Ans: We can utilize macros for different purposes like for reloading the application and to make objects.

13. What is the gradual load in Qlikview Architect?

Ans: Steady load is only stacking new or changed records from the database. With the assistance of QVD records we can utilize gradual Load.

 14. Why Is Sorting Not Possible While Loading Qvd?

Ans: Sorting (ORDER BY) is only possible with Resident (already in memory) files. Sorting is not possible when reading from files.

15. How Are Qvd Refresh Scheduled?

Ans: QVDs are created by script in a QVW executed by the reload process. Schedule the reload as you would the reload of a user facing qvw, using the Qlikview Enterprise Management Console (QEMC) or a batch file

16. What is the Qlik Sense Enterprise version?

Ans: The Qlik Sense Enterprise is a premium version of Qlik Sense used for specific enterprise visualization needs. It comes with a bunch of data analysis features used for visualization, reporting, multi-platform cloud deployment, exploration, data collaboration, data integration, enterprise governance, API for custom analytics, etc.

17.  What is Qlik Sense Charts?

Ans: Qlik Sense Charts is another product as an administration (SaaS) offering from Qlik which permits Qlik Sense perceptions to be effectively shared on sites and online life. Diagrams have constrained association and enable clients to investigate and find.

18. Is information encoded on Qlik Sense Cloud?

Ans: Truly, the information is encoded on Qlik Sense Cloud. Additionally, the Credentials and information are scrambled ‘in flight’ (utilizing SSL).

19. What should be possible in Qlik sense Cloud?

Ans:

  • Creating applications and sharing the applications utilizing cloud

  • From this center point we can view or welcome clients to pursue the applications, screen them. Additionally, you can create connections to share the substance or representation in the applications.

  • When signed in, the program is isolated into 3 sections, workspace region, tab board and toolbar.

20. What is the p-value?

Ans:  p-value is a statistical value of how your data is matching with null hypothesis.

Higher p-values determine how much is your data is with true null

 

Categories

Request a call back